Kids Kinđurijada

Kids Kinđurijada inačica je partya Kinđurijada ali za djecu. Šarena zabava je koncepirana tako da djeca obuku što više modno nespojivih stvari, te tako kreiraju maštoviti kostim. Djeca kombinuju odjeću u drečavim bojama i modne dodatke, poput perika, perja, krila, neobičnog nakita, marama, naočala, cipela, životinjskih uzoraka sve ono što im njihova mašta dozvoli. Zabava pod maskama osnovcima ponudi mogućnost učešća u različitim edukativnim i zabavnim radionicama: crtanje, izrada maski, ples, DJ-ing, te upoznavanje s radiom tokom druženja sa ekipom Antena Sarajevo. Svi nakon učešća u radionicama mogu da pogledaju predstavu, a potom počinje finalna zabava, odnosno party pod maskama na kojem će oni "najnakinđureniji" osvoje i prigodne nagrade.

2018 Čunga Lunga Kids Kinđurijada

Najšarenija zabava za malu raju - peta Čunga Lunga Kids Kinđurijada održana 24.februara. Super zabava uz muziku, edukativno-zabavne radionice koje su pažljivo osmišljene, atraktivne i raznolike. Sve radionice mališane vodi stručno osoblje sa svojim asistentima iz određene oblasti. Sa cca 5000 mališana koji su posjetili ovaj događaj, sigurni smo da smo u potpunosti ostvarili ciljeve projekta, da djeca kroz različite radionice pokažu svoje talente i sklonost. Prijatelji i sponzori projekta kao i ranijih godina, obezbijedili su besplatno za sve mališane užinu, sokiće i slatkiše.

2017 Kids Kinđurijada

Na četvrtoj Kids Kinđurijada djeca su nove plesne korake učili su na plesnoj radionici "Aster". Na "UHU eko radionici" kroz pravljenje kinđura imali su priliku da surađuju, razmišljaju i uče kroz igru te da recikliraju. "Čunga-lunga radionica slikanja" bila je mjesto stvaranja malih umjetničkih djela. Na muzičkoj radionici "Note" djeca su imala priliku upoznati se i zasvirati na muzičkim instrumentima. Ovogodišnja Kids Kinđurijada bogatija je za Lego korner i "TAKO - studio keramike i grnčarstva" koji su upotpunili je kreativnu zabavu. Mali kinđuri su dobili i besplatnu Argeta užinu, Sola sokove, Jana vodu, Podravka grickalice kao i Vispak i Chunga Lunga slatkiše.

2016 Kids Kinđurijada

Treć Kids Kinđurijada je za najmlađe i one, malo starije, priredila vrlo zabavan i edukativan šestosatni događaj. Tema i ove godine je bila ekologija a mališani su imali priliku upoznati se sa načinom zaštite okoliša. Muzika, ples i pjesme su se podrazumijevale, ali tu su bile i maštovite radionice u kojima su djeca imala mogućnost da izrađuju maske i kinđure i da oslikavaju lica, baš onako kako sami žele. Potpuna sloboda je bila zagarantirana, a maštovitost dobrodošla. U goste je došao i Super Vitaminko i njegov drugar Medo Medeni kojem su mališani pomogli kako bi zajednički nadmudrili zločestog Dadu Prznicu i naučili ga koliko su važni zdravlje, higijena, čista okolina i priroda.

2015 Kids Kinđurijada

Tema druge Kinđurijade bila je ekologija, sa ciljem da se usmjeri pažnja djece na pravilno odlaganje ambalažnog otpada i mogućnosti njegovog iskorištavanja. Osmišljena je edukativno kreativna radionica crtanja, slikanja i izrade kostima od recikliranog materijala uz modnu dizajnericu Natašu Erić, te je bila izvedena interaktivna predstava "Tvrle ekolog". Iskustva prošlogodišnje Kinđurijade su pokazala kako je spoj edukacije i zabave odlična stvar, jer daje priliku djeci da brže usvajaju nova znanja. Djeca su sama učestvovala u stvaranju nečega, a u ovom slučaju kostima i maski koje su na kraju nosili i imali priliku da osvoje neku nagradu

2014 Kids Kinđurijada

Prva Kids Kinđurijada u održala se 22. februara za djecu uzrasta do 4. razreda osnovne škole, a drugi dan, 23. februara, bio je namijenjen je osnovcima do 9. razreda. Mališani su mogli doći već "nakinđureni“, a radionice ponudile su im da svoju masku i sami naprave od recikliranih materijala. Također djeca su učestvovala u brojnim kreativnim aktivnostima kao što su crtanje, upoznavanje i sviranje na insturmentima muzičkoj radionici, radinici plesa, radionici DJ-inga i naučiti kako nastaje radio program na Antena Sarajevo radionici. Nakon zabave u kreativnim radionicama izvedena je predstava "Supervitaminko" glumačke ekipe Studija "Scena".