Sarajevo Beer Festival O Festivalu

Sarajevo Beer Festival mjesto je promocije pivskih brendova u Bosni i Hercegovini. Zajedno sa zvučnim muzičkim imenima iz regiona tokom tri ljetna dana posjetiocima pružamo nesvakidašnju zabavu, vrhunske koncerte, druženje i osvježenje. U saradnji sa MUP KS, Festival svih godina provodi društveno odgovornu kampanju „Ako si pio , ne vozi”, čime se želi podići svijest vozača, posebno mladih, o rizicima vožnje pod dejstvom alkohola. Sarajevski festival piva u je i znaku odgovornog odnosa prema okolišu.U saradnji sa KJKP RAD reciklirane su plastične čaše koje su koriste tokom tri dana festivala. haloo Sarajevo Beer Festival zajedno sa svim posjetiocima započeo je jednu novu kampanju za grad Sarajevo, „Smanjimo i reciklirajmo otpad“.

2019 haloo Sarajevo Beer Festival

Ljetna zabava pod otovrenim nebom od13.-15. juna trajala je do kasno u noć i bila je pravo osvježenje za brojne sarajlije i turiste. Publika uživala je odličnim svirkama,brojnim takmičarskim igrama i pivskim bredndovima svjetskih poznatih proizvđača i craft pivara. U tri dana festivala održano je 10 koncerata raznovrsnih muzičkih žanrova. Nastupili su Vojko V, Magnifico, Brkovi, FMJam tojac Frenkie, Kontra, Indigo,Kojoti, Rambo Amadeus, Mostar Sevdah Reunion i Haris Džinović

2018 haloo Sarajevo Beer Festival

Najbolja zabava, dobra muzika i raznolika ponuda domaćih i stranih, premium i craft brendova piva na sedmom haloo Sarajevo Beer Festivalu. Ovogodišnji Festival ljubiteljima dobre zabave ponudio je dobar provod uz koncerte prestižnih muzičkih izvođača iz zemlje, regiona i svijeta. Prvi put u BiH nastupila je Faithless DJ set – Sister Blis. Line up: Bombaj Štampa, Letu Štuke i Kultur Shock. Crvena Jabuka, Elemental i Faithless /dj set/. Obojeni program, Hladno pivo i TBF.

2017 haloo Sarajevo Beer Festval

Šesti po redu haloo Sarajevo beer festival u julu 2017. donio je tri nezaboravna dana. Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati, a publika svih generacija je uživala kako u muzičkom dijelu haloo Sarajevo Beer Festivala, tako i u pivarskoj ponudi aktuelnih, premium i craft brendova. Line up: Let 3, Kawasaki 3P, Dejan Petrović Big Band. Edo Maajka, St Louis band, Majke, Projekt Rakija. Helem Nejse, Who See, Perpetuum Mobile, Kiril Džajkovski.

2016 KONZUM Sarajevo Beer Festival

Trodnevnoj zabavi pridružili su se tatoo&piercing majstori u okviru manifestacije "Tattoo Gathering Sarajevo". Najprobirljiviji ljubitelji piva uživali su u ukusima posebnih pivarskih brendova u "Premium pub"-u. I ove godine u ponudi su bila najkvalitetnija domaća i strana piva, nagradne igre, takmičenja i vrhunska svirka. Nastupili su Bolero, Prljavo kazalište i Zoster. Pips, Chips & Videoclips, Električni orgazam i S.A.R.S. Sassja, Psihomodo Pop i Kultur Shock

2015 Sarajevo Beer Festival

Sarajevo Beer festival postao je tradicionalan i prepoznatljiv dio kulturno-zabavnog života bh prijestolnice, te je tokom proteklih godina poprimio i karakter dobre turističke ponude grada Sarajeva. Zahvaljujuću sponzoru i partneru „EKOPAK“, festival je u znaku odgovornog odnosa prema okolišu: Prikupljena ambalaža biće vraćena u proces reciklaže i iskorištavanja putem „EKOPAKOVOG“ sistema „Zelena tačka“! Line up: Jinx, Crvena jabuka, Partibrejkers , Pochko & New Primitives, Dječaci, Bajaga , Tanja Jovičević EX Oktobar 1864 i Van Gogh.

2014 Sarajevo Beer Festival

Treći Sarajevo Beer Festival od 30. maja do 1. juna sarajlijama i turistima omogućio je nezaboravan trodnevni provod. Trideset pivara učesnica predstavili su svoje proizvode uz bogatu ponudu mesne i duhanske industrije. U sklopu muzičkog programa nastupili su Cubismo, Let 3, Bombaj štampa, Letu Štuke, Bad Copy, TBF , Majke i Magnifico.

2013 Sarajevo Beer Festival

Drugi Sarajevo Beer Festival održao se od 14. do 16. juna. na prostoru ipred olimpijske dvorane ''Zetra". Uz hektolitre piva, dnevne nastupe demo bendova i regionalne bendove Hladno pivo, S.A.R.S. , Kirila Džajkovski, Skroz, Damir Urban i Dvadesetorica, drugi Sarajevo Beer Festival bio je centar najbolje zabave u sarajevskim junskim noćima.

2012 Sarajevo Beer Festival

Prvi Sarajevo Beer Festival održan je 08. i 09. juna na prostoru ”Metalac” . Na festivalu je učestvovalo 14 pivarskih brendova. Održana su 4 koncerta muzičara iz regiona: RAMBO AMADEUS, TBF, ZOSTER i MAJKE. U pauzama između koncerata upriličene su pivske takmičarske igre. Festival je posjetilo preko 10 000 posjetilaca.